Ο συμπαθής γεράκος

Ήταν εκείνο το μεσημέρι που είδα τον παππού μου να χορεύει στο κρεβάτι, και αισθάνθηκα για αυτόν μια ξαφνική συμπάθεια που δεν την είχα, δεν τον θυμόμουν καλά.
Μα πριν το καταλάβω, από την μια στιγμή στην άλλη, έγινε μικρός ίσαμε δέκα πόντους, και βρέθηκε δίπλα από το μαξιλάρι να χορεύει στην άκρη του κρεβατιού. Έφερα με τρυφερότητα την παλάμη μου δίπλα του και τον προστάτευα μην πέσει όσο συνέχιζε το χορό του.
Μετά από λίγο, ο συμπαθής γεράκος τρίκλισε, μου είπε πως κουράστηκε κι εγώ τον έβαλα, έτσι κοντούλης που ήταν, να ξαπλώσει στο μαξιλάρι. Τον σκέπασα να μην κρυώνει.
Ξύπνησα και είχα ακόμα την ίδια συμπάθεια για αυτόν, και ευχήθηκα ολόψυχα εγώ να ξεφύγω από την ανθρώπινη μοίρα και, όλα αυτά τα αγέραστα, καθώς γερνώ να γερνούν μαζί μου.

8 σχόλια:

regina b. είπε...

Μου αρέσει πολύ αυτό το κείμενο.Ειδικά ο τρόπος που το ξεκινάς.

Νικος Κρητικου είπε...

(Αναδημοσιεύω εδώ μερικούς σχολιασμούς όπως αυτοί πρωτοαναρτήθηκαν στον 'Λογόκηπο' (www.logokipos.gr) και με την έγκριση των σχολιαστών τους. ΜΗΝ απαντήσετε σε αυτά τα σχόλια εδώ, παρά μόνο στο αυθεντικό τους χώρο. Τα πλήρη σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε στο: http://www.logokipos.gr/portal/html/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=2050#17026)


"...Ανθρώπινο κι ουσιαστικό δίχως περιττά και πλούσια στολίδια, περνάει άμεσα το βίωμα. Συγκινητικό εξαιτίας της κοινότητας του..."

"ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ..."

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τρυφερό το κείμενό σου. Να γερνάς με τις μνήμες σου :)

Νικος Κρητικου είπε...

Ευχαριστώ Δώρα, οι αναμνήσεις είναι οι μόνες που μένουν για πάντα, όντως.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ!ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΑΝΜΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!(Μ)

Νικος Κρητικου είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε Μ. Ηταν ένα πραγματικό όνειρο. Ξύπνησα, μου τριβέλιζε το μυαλό όλη μέρα, και το βράδυ που κατάλαβα τι σημαίνει απαλλάχτηκα γράφοντας το. Το κείμενο αυτό είναι το μόνο που έχω γράψει μια κι έξω (καλά, το δεύτερο) γιαυτό και ίσως είναι τόσο άμεσο.

Ανώνυμος είπε...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖

Νικος Κρητικου είπε...

Disa, i coundt read any of your comments. I dont know what font you used but are really... chinese!
Can you please write it again, maybe in unicode, so i will be able to read it?
Thanks anyway!